Visie - lees meer

 

Bewust communiceren en verbinden met zichzelf geeft onder andere meer zelfvertrouwen en daadkracht. Bewust communiceren en verbinden met de anderen geeft een efficiënte samenwerking en een aangename en productieve werksfeer. Bewust communiceren en verbinden met uw organisatie geeft meer loyaliteit en een hogere inzet. Bewust verbinden met de natuur geeft meer inspiratie, intuïtie en creativiteit.

 

Volgens professor Henk Volberda, sociale innovatie expert hangt driekwart van de slaagkansen af van de mate waarin bedrijven vrijheid gunnen aan hun medewerkers. (Uit Innovatie 3.0, Henk Volberda). Sociaal innovatieve bedrijven scoren volgens de Vlaamse Innovatiemonitor een snellere winstgroei (+26 procent), meer nieuwe klanten (+22 procent) en meer tevreden medewerkers (+20 procent). Sociale innovatie staat voor een minder hiërarchische organisatievorm, een lossere leiderschapstijl, hogere investeringen in opleidingen, trainingen en coaching en veel toegankelijkheid voor beïnvloeding van werknemers, klanten, leveranciers en universiteiten.

 

Neuropsychisch onderzoek bevestigt dat hersenen eerst moeten ontfocussen vooraleer creatief te kunnen zijn. Voor de meeste mensen betekent in de natuur aanwezig zijn rust en ontspannning. In die modus ontstaan er meer creatieve ideeën en meer openheid voor elkaar. Dit resulteert in een aangenamere en productieve sfeer. Stilte biedt de mogelijkheid tot reflecties over hoe het nu is en waar we met de organisatie naartoe willen gaan. Aanwezig zijn en bewegen in de natuur resulteert via ‘thinking out of the box’ naar ‘acting out of the box’. FrankPoldersCoaching biedt bij voorkeur zijn coaching/training deels of volledig aan in samenwerking met de faciliterende natuur.

 

<<--- terug

 

 

Naar meer winst : financieel, persoonlijk en relationeel.

 

design: Wellspring
© Frank Polders