Op weg met jezelf, wandeltherapie, ervaringswandelen, workshops

Wie ben ik

BEZOEK NU ONZE NIEUWE WEBSITE: www.aarde-oase.com.

305

Als kind al voelde ik me verbonden met de natuur. Alles wat groeit en bloeit, ons altijd boeit, herinner ik  me van mijn biologieleraar.

 Toen ik tweeëntwintig jaar was zocht en vond ik een boerderij. Ik leerde mezelf ecologische groenten- en fruitteelt aan. Ik leerde omgaan met kippen en schapen. Een ecologische siertuin mocht niet ontbreken. Vijftien jaar later verhuisde ik naar een huisje in het bos.

Sinds einde 2013 woon ik in een prachtig gelegen hoeve in het natuurgebied ‘ Liedekerkebos. Ze kreeg van mij de naam Aarde Oase. Naast al wat er op een boerderij thuishoort zijn er: een openluchtgroepsruimte, meerdere  binnenhuisgroepsruimten en enkele therapeutische ruimten voor individueel werk.

Na heel wat verschillende jobs, startte ik in 1992 in de sociale sector. Als opvoeder en als individuele begeleider in de thuislozensector en in de verslavingszorg. Sinds 1999 werk ik als psychotherapeut. Zeven jaar in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg en sinds 2009 in een groepspraktijk.

 Sinds 2007 ben ik wandeltherapeut en gids van ervarings-wandelingen. Mijn passie voor mens en natuur vond hier zijn weg.

 Bij Jeugdinfo leerde ik vorming geven in relatie, drugs en seksualiteit. In samenwerking met justitie maakte en gaf ik groepsvormingen voor jong-volwassenen in het kader van criminele feiten. Nu richt ik mij op trainingen en workshops in communicatie, relatie en verbinding.

Frank werkt ook als therapeut bij Psychotherapeutisch centrum Eniti

 

Opleidingen

Orthopedagogiek (4j) bij S.H.I.S.S., Antwerpen.

Verslavingszorg (2 j) bij V.V.B.V. ( Nu V.A.D )

Relatietherapie (3 j) bij Relatiestudio van Nand Cuvelier, Gent.

Familie-opstellingen (1j) bij Educatieve Academie, Berchem.

Transpersoonlijke therapie (1j) bij Instituut Spirituele Therapie (nu Cheiron)

Natuurgids (1jaar) bij C.V.N. Antwerpen

Massage-opleiding  ( 1jaar) bij OostWestCentrum, Antwerpen.

Beweging en dans in therapie (1 jaar) bij Balans, Gent.