Op weg met jezelf, wandeltherapie, ervaringswandelen, workshops

Natuurbeleving

BEZOEK NU ONZE NIEUWE WEBSITE: www.aarde-oase.com.

Nature-fullness Verwonderen-verbinden-genieten

Tijdens deze wandelingen ervaar je je eigen natuur: je maakt een echt contact met al wat groeit en bloeit en meer….. Je opent al je zintuigen en je ervaart de omgeving in zijn volheid. Je voelt verbinding en liefde voor jezelf, de natuur en de anderen.

30

Grondingsoefeningen brengen je meer in contact met je lichaam en je intuïtie. Op die manier open je je voor meer verwondering en verbinding.

Meditatie is een vorm van mild aandacht geven aan al wat er is. Via ademhaling en aandacht voor je lichaam breng je je in de zijns-modus.

Bewust waarnemen kan iedereen. Via concrete opdrachten merk je dat je voller gaat waarnemen en ervaren. Je kan ruiken als een bloemist, smaken als eeen chefkok, voelen als een masseuse, luisteren als een componiste, kijken als een fotografe en stil zijn als een monnik.

Samen in stilte wandelen is een kans om tot niks moeten en rust en bezinning te komen.

Natuurlijke verhalen kruiden de wandeling. In taal benadert poëzie het meest waarom het echt gaat.

Speels zijn en lachen als een kind is bevrijdend. Door gek doen, spelletjes en humor voel je je als een gelukkig kind.

Delen met anderen wat je beleeft geeft een fijn gevoel. We leren ook van elkaar.

 

25

Ik nodig je uit om mee te wandelen opdrachten aan te gaan. Er zijn geen buitenissigheden, soms kan je wel weerstand voelen. Dan zit je meestal bij iets waar je nog kan groeien. Buiten je comfort-zone kan je je stretchen en op die manier voller leven. Zie het als een kans om nieuwe ervaringen mee te maken. Je mag uiteraard weigeren om iets mee te doen.

 

 

De deelnemers  wandelen in stilte en komen aan de Holle Beek. Ik giet wat bronwater in hun gevlochten handen, ze kijken ernaar en drinken het op. Wat verder verzamelen we in een cirkel, ik lees een korte tekst voor. Samen kijken we naar de mist die naar ons toekomt. ‘Je moet niet ver gaan om je op reis te voelen’ zegt iemand.

Het is één van mijn passies om mensen te gidsen naar meer verbinding met de natuur. Ik merk dat de deelnemers er gelukkig van worden en dat doet deugd.

De wandelingen duren twee à drie uur. Er zijn ook wandelingen van één dag. We malen geen kilometers: het is voor de meeste mensen makkelijk haalbaar.

DATA en PLAATS vind je hier.

Ook op bestelling: een origineel cadeau voor jezelf of anderen bij een verjaardag, een jubilee, een geboorte, een verhuis, een nieuwe job.

 

Artikel in Psychologies

‘Inzicht verwerven, je eigen emoties leren doorvoelen en bepaalde psychische problemen als een depressie of een burn-out op een effectieve manier aanpakken. En dat alles door te wandelen in volle natuur. Wandeltherapie raakt vooral bij onze noorderburen al goed ingeburgerd, maar is ook volgens de Vlaamse psychotherapeut Frank Polders allesbehalve een eendagsvlieg.’

Lees meer: deel 1

Lees meer: deel 2

Aarde Oase 21 augustus 2014 006

Klik op deze afbeelding om meer foto’s van Aarde Oase te ontdekken.

Frank Polders op VindeenTherapeut.be: www.vindeentherapeut.be

 

Geplande wandelingen, kijk bij:

Activiteiten

 Zie ook fotoalbum:

 

Workshop Natuurbeleving in het Mechels Broek

Zie ook:

Getuigenissen Workshops Natuurbeleving

Workshops Natuurbeleving op bestelling

 

Wandelingen op aanvraag. In jouw streek met jouw vrienden, familie, collega’s. Van drie uur tot één volle dag. Verbinden met jezelf, de natuur, jouw natuur en de anderen. We zijn de natuurlijke mens met zijn menselijke natuur.

-meer info>

 

Nieuwsbrief ontvangen?

E-mail:

Naam: